Saturday, July 17, 2010

En löftesrik tid

Löftesrika tider.En opolitisk betraktelse

Det är snart riksdagsval.Och därför surrar luften av löften. Om jag har förstått det,som det låter i television, och i tidningar ,lovar den rödgröna oppositionen att återinföra fastighetsskatten,förmögenhetsskatten och helst också värnplikten. Det förhatliga apoteksmonopolet likaså.Jag kan bara önska lycka till. Om någon djupare kännedom om svenska folket och dess opinionsrörelser vittnar dessa förslag inte.
I kombination med löftet i den utrikespolitiska deklarationen att dra in samtliga USA:s baser i världen, hur det nu skall gå till,ter sig hela upplägget en aning verklighetsfrämmande,för att inte säga lätt excentriskt. Vad är det egentligen för sällsamma människor som befolkar dessa partier,som skriver deras program ? Talar de aldrig med taxichaufförer? Inser det bisarra FI inte effekten i ett gruvsamhälle i Norrbotten av att bränna upp en driva på hundra tusenlappar för att tilldra sig uppmärksamhet.?
Kort sagt:är dessa representanter för den nya politiska klassen alltså totala främlingar för det samhälle de hycklande säger sig tjäna ?
Om oppositionens politik kan förefalla hjärndöd,kan man knappast påstå att regeringspolitiken är bländande intelligent den heller.
När FRA-lagen antogs spred sig en svag men tydlig stank från IB-affärens dagar genom rättssamhällets trossbottnar. Var är Per Unckel ? Var är
Olof Ehrencrona ? Har vi några liberaler utanför Piratpartiet ? På olika fronter,hos Cecilia Malmström i Bryssel och hos justitieminister Ask i Stockholm ,arbetar man alltmer målmedvetet –så kan det förefalla - på att undergräva normala rättstatliga principer med en rad FRA-artade åtgärder,retroaktiv lagstiftning,omvänd bevisbörda,avlyssning utan domstolsbeslut ,registrering av medborgarnas totala korrespondens.Allt detta totalitära ingrepp som står i bjärt kontrast till vad normala demokratiers författningsdomstolar (exempel: Tyska Förbundsrepublikens ) är i stånd att acceptera. Denna energiska ,vittförgrenade och författningsvidriga kampanj mot nätfriheten kontrasterar bjärt mot den det påfallande jämnmodet inför det faktum att några av Sveriges städer börjar bli svårbeboeliga på grund av gangsterkrig och att mordbrand i storstadsförorterna uppenbart betraktas som en i och för sig förarglig men i grunden helt mänsklig ungdomsrörelse."Pojkar är pojkar" hette det ju förr .

Bortom dessa skärmytslingar skymtar emellertid som olika vid horisonten uppdragande åskmoln,de stora hotfulla problemen. De är ovedersägligen politiska problem men de förefaller inte i nämnvärd utsträckning oroa den politiska klassen.
Det är svårt att förneka att det har inte i nämnvärd utsträckning tillkommit några nya industriarbeten under de senaste decennierna. I stället pågår en långsam men säker erosion av de existerande industrierna.De flyttar utomlands,de finner nya ägare med nya affiniteter. Den i våra dagars Sverige traditionslöst antiindustrialistiska vänstern vill inte se industrins energiproblem lösta med kärnkraftverk.Det lär inte underrätta tävlingen om industrietableringen i Europa om dagens velourbolsjeviker får sin vilja fram.
Produktion av sociala tjänster kan inte obegränsat ersätta all annan produktion. Det finns som nybörjarböckerna i nationalekonomi brukar påpeka,ingen ö där medborgarna lever på att tvätta åt varandra. Möjligen är det flitiga bruket av ord som ”utanförskap” och ”arbetslinje” blyga försök att med den allra lättaste hand antyda att det är så.Vare sig man vill det eller inte.
Bland orosmolnen finns den tydligt ökande risken för nukleära krig, den enorma bromskraft som den utvecklingsfientliga islamismen utövar på den tredje världens modernisering, och slutligen de totalitära strömningar som ligger som en svag men allt tydligare kontrapunkt i tidens fuga.

4 comments:

 1. Jag försökte skicka nyss men vet inte vad open id är för någonting, så jag misslyckades. Jag försöker igen.

  På tal om politik har du sett det nedanstående?

  Översättningslista Socialistsvenska till Rikssvenska
  Nedan kommer att försök att översätta de ord som socialister använder i sina uttalanden till ren rikssvenska. Orden används flitigt av ett korrupt socialistiskt massmedia.
  Socialistsvenska (Rikssvenska)

  Fred (Krig)
  Kärlek (Hat)
  Fredsaktivist (Terrorist)
  Civila (Soldater utan uniform)
  Kvinnor och barn (Sköldar att sätta framför soldater)
  Obeväpnad person (Terrorist full med farliga föremål – knivar, påkar, stenar, bomber etc)
  Demokrati (Diktatur)
  Sanning (Ren lögn)
  Älskad ledare (Hatad despot och förtyckare)
  Frihet (Förtryck)
  Folkstyre (Förtryck dikterat och styrt av hatad despot)
  Folkviljan (Uttalanden av korrupta, lögnaktiga socialister)
  Pressfrihet (Korrupt socialistiskt massmedia)
  Politiskt korrekt (Uppgifter starkt censurerade av korrupta socialister)
  Fördomar (Fakta och åsikter som inte är politiskt korrekta)
  Tryckfrihet (Rätten att trycka ”politiskt korrekta” uppgifter)
  Konstnärlig frihet (Rätten att uttrycka ”politiskt korrekta” uppgifter i bildspråk)
  Reformer (Skattehöjningar för att bekosta en förödande socialistisk byråkrati)
  Religionsfrihet (Alla, utom muslimer, är otrogna hundar som är fritt att döda)
  Jämlikhet (Alla, som inte är socialistiska ledare, ska ha det lika jävligt)
  Juridik (Ett system för att skydda samhällets värsta kriminella och skitstövlar)
  Arbetare (Välavlönad socialistisk partibyråkrat)
  Hållbarhet (Konkursmässighet)
  Empati (Omyndigförklarande av människor uttryckt av ”förstående” despoter)
  Socialism (Av arroganta despoter organiserad avundsjuka)
  Svensk (Muslimsk invandrare)
  Människa (Ett skatteobjekt som är fritt att plundra på allt han tjänat/tjänar ihop)
  Socialist (Ett viljelöst fä som blint lyder despotiska förtryckare)
  Framgångsrik socialist (Den socialistiske politiker som ljuger och gråter mest trovärdigt)
  Rasist (En vanlig människa som vågar ställa krav på invandringen)
  Fascist (En vanlig människa som vågar ifrågasätta socialister och kriminella)
  Kapitalistsvin (En vanlig människa som inte är socialist)

  Anders Allander
  Västerås
  anders.allander@technicart.com

  ReplyDelete
 2. Efter att ha läst ett tiotal böcker av h:r Gustafsson tror jag inte att han är riktigt så enkelspårig som ordlistans skapare kanske har tänkt sig.

  ReplyDelete
 3. Jag kan hålla med om kritiken mot de rödgröna, men alliansen är verkligen inte ett dugg bättre. Det fattas mängder av dåliga beslut som inte uppmärksammas, inkompetensen och omdömeslösheten är skrämmande. Det skulle inte falla mig in att ta ställning för det ena blocket mot det andra, visserligen är kolera att föredra framför pest, men jag ids inte avgöra vilket som är vilket. Inför valet är det väl snarast Piratpartiet som gäller, eller möjligen Sverigedemokraterna, om man nu vill avlägga en röst med verkan. Troligen röstar jag inte alls. Det känns på något sätt under ens värdighet att delta i detta skådespel.

  ReplyDelete
 4. Måste citera inlägget från "Kraxpelax" som anser att det är "under ens värdighet" att rösta i valet 2010 eller kanske lägga sin röst på Sverigedemokraterna för att citat: "avlägga en röst med verkan".
  Det är ett så fruktansvärt innehåll i detta inlägg, att välja att inte rösta i en demokrati eller att lägga sin röst på Sverigedemokraterna!!!!???? Det som chockar mest är ändå att Lars Gustafsson går med på att ha inlägget med på sin blog! Där föll ännu en stjärna, en röst jag läst och som följt mig under många år.
  Mvh-Karin

  ReplyDelete