Tuesday, January 19, 2010

En glimt av framtidens värld

”I Halmstad åtalas” berättar Hallandsposten - ”en 19-årig man som plockade knarksvampen toppslätskivling.” 19-åringen ertappades i oktober förra året sedan han plockat svampen och kokat te på den.

Halmstad måste vara en bra fridsam stad där åklagarmyndigheten inte har något annat att göra än att beivra illegal svampplockning.Trakten saknar uppenbart vargar.

Toppslätskivlingen,meddelas det, får inte plockas eller intas därför att den innehåller den hallucinogena substansen psilocybin.

Ack ja ! Och den gamla hederliga röda flugsvampen innehåller på våra breddgrader muskarin,amanitin och svampatropin.I Sibirien tillkommer ytterligare en hemlighetsfull substans,den som de gamla shamanerna begagnade för sina vandringar i dödsriket. I själva verket vimlar hundratusentals kvadratkilometer svenska skogar av de mest fascinerande hallucinogener,från den vårliga murklan till senhöstens små diskreta toppslätskivlingar. Några hundratal lättfunna arter talar vi med säkerhet om.

Här behövs åtgärder! Ingen korg bör tillåtas bäras ut ur storskogen oinspekterad. Möjligen kan en och annan svamspanare ,till exempel här uppe i norbergsskogarna, där vi har så många gamla djupa gruvhål ,råka ut för beklagliga svårigheter att ta sig tillbaka och avlägga svamprapport.Och hela inspektionsverksamheten kan – i likhet med FRA-spaningen i medborgarnas email, - bli litet väl omfattande.

Alla dessa problem hinner dock nu utredas i väntan på vårens första lömska angrepp av sunkiga hallucinogener.

6 comments:

 1. Som en trotsig gest riktad mot det småborgerliga krämarsamhällets moraltanter och dess bödelsdrängar har jag låtit publicera "Psykotropisk farmakopé" - en guide till de hallucinogena fröjder som finns tillgängliga i skog och mark.

  ReplyDelete
 2. Kurt Wered,

  Bödelsdrängar?

  Hur som helst så är det åklagarämbetet som tipsar om magiska svampar här i landet. Skicka verket till dem så håller de presskonferens och delar ut din skrift.

  ReplyDelete
 3. Men medge att det var hyggligt och informativt av "bygdetidningen" HP att visa bild på nämnda svampar. Sååå roligt är det inte i Halmstad. Ja, jag menar, att så kan fler pigga till sin tillvaro. Det måste ju vara enklare att gå ut och plocka litet förbjuden svamp än att odla cannabis i garderoben. Och så kan man alltid hävda, i alla fall som gråhårig dam att "Nej,men snääääääääälla konstapeln, det är ju svamp".

  ReplyDelete
 4. Å, tyst nu gamle man. Den som inte har rent mjöl i svampkorgen har väl ingenting att dölja?

  Man finner ofta inte ord idag när man tänker på att vårt rättsväsende går bet på att lösa merparten av inbrott och våldsbrott på grund av resursbrist samtidigt som man uppenbarligen har prioriterat snokandet i folks svampkorgar, mobiltelefoner, och personliga kommunikation.

  Man behöver inte vara knarkare eller drogliberal för att anse att det är befängt att polisiär resurs skall användas för den här typen av brott.

  ReplyDelete
 5. Svampen har använts i tusentals år för dess visionära syfte av många olika urbefolkningar världen över,

  sorgligt nog så har vi ingen tradition av shamanism. Vi har ingen tradition av resande i dessa mentala världar. Vi är livrädda för galenskap, det verkar som det råder en stor fobi om sinnet, inte många som vågar utforska det?

  Jag har själv testat magisk svamp, och det förändrade mitt liv, gav det mer mening och förståelse, nånting jag varmt rekomenderar för den nyfikne som vill veta mer om sitt inre, naturen, rymden allt du vill veta finns där och mycket mer.

  ReplyDelete